مقدمه
در دنیایی که هم چیز با اینترنت عجین است، بازاریابی نیز به سمت دیجیتال مارکتینگ سوق پیدا کرده است. علی الخصوص با همهگیری بیماری کرونا در سالهای گذشته، افراد بیشتری فضای وب را برای راهاندازی کسب و کار یا توسعه و تبلیغات آن برگزیدهاند. ارتباط با طیف گستردهای از مخاطبان بدون محدودیت جغرافیایی و زمانی میتواند تجربهی خوبی برای خرید و فروش باشد. فروش در بستر دیجیتال مارکتینگ، پر طرفدارترین شیوهی بازاریابی محسوب میشود. در این محتوا بیشتر با این مفهوم آشنا خواهیم شد.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
به اختصار میتوان گفت این مفهوم به معنای بازاریابی در فضای اینترنت است. کسب و کارها در بازاریابی اینترنتی این امکان را دارند که با تولید محتوا و انتشار آن در فضای وب، به تبلیغ و فروش بپردازند. این شیوه در مقایسه با شیوههای سنتی از مزیتهای بسیاری برخوردار است:
- امکان فروش بدون محدودیت زمانی و تعطیلی.
- افزودن محصول یا ایجاد تغییرات در تمامی ساعات شبانه روز.
- فروش بدون محدودیت زمانی و جغرافیایی.
- قابلیت مقایسه محصول شما با دیگر رقبا و انتخاب بهترین گزینه.
- کاهش هزینههای تبلیغات سنتی.
- حفاظت از محیط زیست با عدم چاپ تراکت و بروشورهای تیراژ بالا.
- برقراری ارتباط دو سویه و تعامل با مشتری و آگاهی از نظر، دیدگاه و نیاز آنها.

توسعه فروش در فضای اینترنت
بازاریابی اینترنتی به دلیل سهولت دسترسی مخاطب به صفحهی کسب و کار شما بهترین گزینه به شمار میآید. در این فضا آزادی عمل بیشتری برای تولید محتوا و به اشتراک گذاری آنها دارید. تولید محتوا برای این امر در چهار قالب اصلی تولید محتوای متنی، ویدیوئی، تصویری و صوتی صورت میپذیرد. این شیوه با توجه راهکارهای زیر به توسعه فروش منجر خواهد شد.
- شناخت مشتری: آنالیز نیازها و بستر انتشار مخاطب باعث میشود بدانید مشتری چه میخواهد و چگونه میتواند شما را دنبال کند.
- برندسازی: هویت برند و شناخته شدن آن به ایجاد اعتماد مخاطب منجر میشود.
- برگزاری کمپین ایمیلی: آگاهی رساندن در مورد محصولات جدید، تخفیفات، تغییرات.
- سنجش موفقیت محتوا: بررسی کنید کدام محتوا با اقبال بیشتری روبرو شدند و به تولید محتوا در آن دسته بپردازید.
- تقویت کانالهای ارتباطی: راه ارتباطی مشتری با فروشنده را بهبود ببخشید.
- تخفیف: برگزاری تخفیف میتواند فروش شما را افزایش دهد.
- استفاده از شبکههای اجتماعی برای جذب مشتری: شبکههای اجتماعی در دسترسترین پلتفرم برای ارائه محصول است.
- بهبود تجربه مشتری: تبجربهی خوب میتواند منجر به وفاداری مشتری و تبلیغ او برای شما شود.
- تولید محتوای خلاقانه: روی جذابیت و کیفیت محتوایی که ارائه میدهید تمرکز کنید.

بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی
در دنیای دیجیتالی امروز و سهولت دسترسی و فعالیت در شبکههای اجتماعی، این بستر نقش مهمی در بازاریابی دارد. در این شبکهها محصولات و خدمات بیش از بیش در معرض دید کاربران قرار میگیرد. با امکان برقراری ارتباط با مخاطب میتوان بازخوردها را برای بهبود عملکرد تبلیغات به کار گرفت. برای بازاریابی اینترنتی میتوانید در پلتفرمهایی مانند فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، یوتیوب و لینکدین به انتشار محتوا بپردازیدو انتخاب یک یا چند شبکه اجتماعی برای فعالیت منوط به استفاده مخاطبین شما از آن پلتفرم است.
بازاریابی محتوا
در این روش میتوان با تولید محتوای با کیفیت برای مخاطبین، فروش بیشتری به دست آورد. محتوای مورد نظر را میتوان در هر پلتفرم اینترنتی منتشر کرد. ارسال پیام در توییتر، آپلود ویدیو در یوتیوب و نوشتن مطالب مختلف در وبسایت، از مصادیق بازاریابی محتوا هستند. ادغام این روش با سئو و بازاریابی شبکههای اجتماعی میتواند منجر به افزایش بهرهوری شود.
در این مورد نیز باید با شناسایی علایق مخاطبین اقدام کنید. با زمان بندی مشخص در تمامی پلتفرمهای فعال خود منتشر کنید. به دنبال مطالبی باشید که کاربران را به طور همیشگی با خود درگیر میکنند. با ایجاد محتوای با کیفیت و مرتبط با کسب و کار اینترنتی خود میتوانید سئوی وبسایت بهبود بخشید.
بازاریابی تأثیرگذار
در این روش، از افراد مشهور یا دارای دنبال کنندههای زیاد در شبکههای مجازی برای جذب مخاطب استفاده میشود. این شیوه در کانالهای شبکههای مجازی (اینستاگرام، توییتر، تلگرام) از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. به عنوان مثال، شرکتهای مختلف با استخدام کاربران پرطرفدار و مشهور اینستاگرام، از آنها میخواهند که با ارسال چند تصویر، محصولات یا خدمات مشخصی را تبلیغ کنند. در این روش به دلیل بالا بودن بازدیدکنندگان، امکان جذب مخاطب و دیده شدن محصول زیاد است. البته به خاطر داشته باشید بعد از جذب دنبال کننده با این روش باید برای نگه داشتن آنها تلاش کنید. تنها به دست آوردن مهم نیست.
بازاریابی ایمیلی
ایمیل، راهی برای فروش در بستر دیجیتال مارکتینگ است. در این روش اطلاعاتی از قبیل معرفی محصولات، خدمات و تغییرات اخیر هر یک از آنها، در بازههای زمانی مشخص به ایمیل مشترکین ارسال میشود. این روش بر خلاف روشهای دیگر بازاریابی دیجیتال، بر پایه ایجاد یک رابطه مخصوص بین مشتری و شرکت است. این شیوه باعث ایجاد ارزش برای مشتری و جلب اعتماد و وفاداری بیشتر آنها به برند میشود. برای بازدهی بهتر به یاد داشته باشید که باید از محتوای مناسب برای اعتمادسازی برند استفاده کرد.
جمع بندی
دنیای امروز، دنیای اینترنت و رسانه های مجازی است. بنابراین تبلیغات در دنیای دیجیتال نیز باید به سمت دیجیتالی و آنلاین شدن پیش برود. روانه میلیون ها نفر در فضای مجازی به تبادل اطلاعات، اقدام برای خرید و آگاهی برای کالا یا خدمات مورد نیاز خود می پردازند. با فعالیت در این فضا می توان با هزینه کمتر نسبت به بازاریابی و تبلیغات سنتی، با مخاطب بیشتری ارتباط برقرار کرد.
به فعالیت های تبلیغاتی و بازاریابی که در بستر اینترنت و به صورت دیجیتال، به وسیله تولید محتوا در قالب های مختلف و انتشار آن در رسانه های جمعی صورت می گیرد، دیجیتال مارکتینگ گفته می شود.