تصاویر میتوانند در ۷ ثانیه مفهوم مورد نظر شما را به ذهن مخاطب منتقل کنند. در دنیای امروز و تسریع روند تبلیغ، میتوان عکس را در اولین جایگاه برای تولید محتوای دیجیتال مارکتینگ در نظر گرفت. عکاسی به انوع مختلفی تقسیم میشود و در این محتوا میخواهیم به عکاسی تبلیغاتی بپردازیم.

عکس تبلیغاتی چیست؟
عکاسی، هنر ثبت اتفاقات و تصاویر است. ثبت تصویر در حوزهی دیجیتال مارکتینگ را میتوان به سه بخش صنعتی، محصول و تبلیغاتی تقسیم کرد. عکاسی تبلیغاتی به منظور وسوسهی مخاطب برای استفاده از محصول و خدمات صورت میگیرد. تفاوت آن با عکاسی محصول این است که تنها به جزئیات محصول اکتفا نمیکند و با هنر و خلاقیت تلفیق میشود. این هنر، برای ارائهی بهتر و ایجاد جذابیت بصری برای تبلیغ استفاده میشود. عکسهای تبلیغاتی با رویکردهای متنوعی مانند بازاریابی داخلی، مجلات، تبلیغات تلویزیونی، شبکههای اجتماعی، وبسایت، بیلبورد و… استفاده میشوند.
در این نوع عکاسی تنها به ثبت سوژه اکتفا نمیشود. خلاقیت، داستان، ایده پردازی و داشتن نگاهی متفاوت از لازمههای ثبت این تصاویر است. این شیوهی تولید محتوا به ساخت تصویری منحصر به فرد به منظور ترغیب مشتری و تبلیغ کالا یا برند میپردازد. در این هنر تمرکز بیشتری بر روی تبدیل مخاطبین بالقوه به مشتریان بالفعل است.
ویژگیهای تصویر تبلیغاتی ایدهآل
با وجود گوشیهای مجهز به دوربین و افکهای مختلف این اشتباه به ذهن خطور میکند که این کار ساده و پیش پا افتاده است. اما به خاطر داشته باشید حوزهی دیجیتال مارکتینگ دارای ریزهکاریهای بسیاری است. برای رقابت با محصولات و برندهای مشابه نیاز به تصاویری دارید که تمایز ذهن و ایدهی شما را نشان بدهد. بارزترین ویژگیها برای تولید مجتوای بصری از این قرارند:
-
- شناخت مخاطب، ذهن و دیدگاهش
- تحریک عاطفی مخاطب
- ترکیب بندی مناسب
- داستان سرایی
- تحریک تخیل مخاطب
- نورپردازی و رنگ مناسب
- ثبت لحظات خاص
- پرداختن به جزئیات نادیده گرفته شده و انتقال اطلاعات به مخاطب به صورت غیر مستقیم
- استفادهی درست از سایهها
- دیدن محصول با نگاهی جدید
ارتباط بازاریابی و عکس تبلیغاتی
بازاریابی بخش مهم و اساسی برای فروش محصول مجموعه تجاری است. حوزهی عکاسی تبلیغاتی میتواند حتی برای مؤسساتی که خدمتی ارائه میدهند مانند خیریهها و مراکز آموزشی نیز کاربرد داشته باشد. عکسهایی که با محوریت تبلیغات گرفته و منتشر میشوند با ساده سازی مفاهیم و افزایش جذابیت محصول، به توسعهی فروش میپردازند.
عکسها در بازاریابی و تبلیغات مهمند زیرا میتوانند حامل داستان باشند. داستان ساخت یک محصول یا داستان جایگذاری محصول در زندگی افراد میتواند مخاطب را به خرید مجاب کند. این کار علاوه بر رشد فروش، باعث وفاداری مشتریان میشود. وقتی مشتری بتواند با محتوای بصری شما ارتباط برقرار کند و آن را جزئی از زندگی روزمرهی خود بیابد به برند شما پایبند میماند.
توسعه کسب و کار با محتوای بصری
شناخته شدن و در معرض دید بودن همان چیزی است که میتواند به توسعهی کسب و کار شما کمک کند. تصاویری که منتشر میکنید میتوانند با کیفیت و خلاقیت خود جایگاه برند شما را در سبد خرید مخاطبین مشخص کنند. بالعکس، اگر عکس انتشار یافته با نیاز و ذائقهی جامعهی هدف مغایرت داشته باشد تبلیغات منفی محسوب میشود. یک عکاس حرفهای، حتما منحصر به فرد بودن تصویر کسب و کار شما را در کنار کیفیت خوب آن مدنظر قرار میدهد. تمایز شما با دیگر رقبا به دریچهی لنز عکاس و زمانی که شاتر را میفشارد بستگی دارد. ثبت تصاویر را به کسی بسپارید که دغدغهی هویت برند شما را درک کند و برای تحقق اهداف تجاری شما بکوشد.
روانشناسی در عکاسی
علاوه بر کیفیتهای فنی و هنری عکس تبلیغاتی، جنبهی روانشناختی آن نیز حائز اهمیت است. علاوه بر آنچه چشم مخاطب دریافت میکند، آنچه به ناخودآگاه تزریق میشود هم مهم است. تولید محتوای بصری عمق آگاهی و تصویر برند در ذهن مخاطب را بهبود میبخشد. میتوان تنها به دید فروش به این مفهوم نگاه نکرد، شما میتوانید با تاثیر بر روی ناخودآگاه مخاطب به خلق ارزش نیز بپردازید.
عوامل روانشناختی دخیل در تصویر همان سیگنالهایی هستند که به ناخودآگاه مخاطب مخابره میکنید. این سیگنالها با مجموعهای از رنگها و انحناهای متنوع به وجود مییند. برانگیختن حس خاصی در مخاطب، جزئی از رسالت شما در دیجیتال مارکتینگ است. سرمنشأ دانش روانشناسی که یک عکاس باید از آن برخوردار باشد، آگاهی در مورد تاثیر رنگهای و مفهوم آنهاست. برای بهبود این عملکرد باید ابتدا رویکرد و ذهنیت خود و برند را مشخص کنید، ذهنیت جامعه هدف را بشناسید و برای اجرای محتوای مطلوب اقدام کنید. اگر بتوانید با تصاویر مناسب تایید چشم مخاطب را بگیرید، میتوانید تایید روانی او را هم تساحب کنید.
انواع مختلف عکس تبلیغاتی
زمینه سفید: محصول بدون هیچ وسیلهی اضافه و به تنهایی عکاسی میشود. نورپردازی در این عکاسی از اهمیت بالایی برخوردار است.
دکوراتیو: در این روش محصول با اجزای دیگری در کادری مشخص قرار میگیرد. طراحی دکور و خلاقیت استفاده شده خروجی بهتری را ارائه میدهد.
فتومونتاژ: در این سبک از عکاسی تبلیغاتی اجزای محصول به صورت جداگانه عکسبرداری میشود و با استفاده از برنامههای ادیت عکس در کنار هم قرار میگیرند.
ماکرو: این تصویربرداری برای محصولات گران قیمت و یا کالاهایی که دارای جزئیات بسیار هستند مورد استفاده قرار میگیرد. در این سبک باید از لنزهای قوی و حرفهای استفاده شود.
راز موفقیت در این است که بتوانیم ایده های دیگران را کسب کنیم و به مسایل، هم از دید خود و هم از دید دیگران بنگریم. «هنری فورد»
این شاخه از عکاسی، به ترغیب مخاطب برای خرید محصول یا استفاده از خدمات با نمایش جذاب و خلاقانه آن می پردازد.
ثبت و انتشار عکس های تبلیغاتی می تواند بهترین راه برای بازاریابی در دنیای تصویری امروز باشد.