این روزها ثبت تصاویر و انتشار و به اشتراک گذاری آن در فضاهای مختلف بسیار مرسوم و معمول است. هنر عکاسی در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و می توان آن را جزئی جدایی ناپذیر از زندگی مدرن دانست. در این مقاله به بررسی انواع عکاسی و فتومونتاژ خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
عکاسی چیست؟
عکاسی پدیده ای علمی ست که به شکل صنعت گسترش یافته و به عنوان هنر تثبیت شده است. عکاسی هنر ثبت لحظات است و می توان انواع عکاسی را به اختصار در سه دسته ی کلی علمی (عکاسی از طبیعت جانوری و ثبت زندگی آنان برای ساخت مستند یا پژوهش علمی)، صنعتی (صنعت تبلیغات) و هنری (عکسهای آتلیه ای یا طبیعت یا عکس های مشابه) تقسیم بندی کرد که هر کدام از این دسته ها می توانند شامل موارد بسیاری باشند.
فوتومونتاژ چیست؟
فوتومونتاژ هنر متصل کردن و در کنار هم چسباندن عکس های مختلف و خلق عکسی ترکیبی است. این هنر، آرایش و تنظیم تصاویر نیز نام می گیرد و می توان آن را در دسته بندی های موضوعی مختلف جای داد. در دهه های اخیر استفاده از فتومونتاژ در صنعت تبلیغات رشد قابل توجهی داشته است و می شود از این هنر برای در کنار هم قرار دادن تصاویر بی ربط و خلق داستان در تصویری جدید استفاده کرد. در این هنر می توان تلفیق خلاقیت و صنعت عکاسی را به وضوح دید و تفاوت آن یا کلاژ در این است که در حیطه ی عکاسی صورت می گیرد در حالی که کلاژ هنر قیچی و چسب است.
عکاسی، به عنوان رسانه ای قوی از بیان و ارتباطات، گستره ای نامحدود از ادراک، تفسیر و اجرا ارائه می دهد. «انسل آدامز»
عکاسی صنعتی
عکاسی صنعتی در دسته ی عکاسی تجاری قرار می گیرد و بر خلاف عکاسی هنری، برای سپردن پروژه به جای یک نفر با تیمی متشکل از عوامل تصویر و نورپردازی سر و کار خواهید داشت.
عکاسی صنعتی به نمایش و ثبت تصاویر محصولات و تولیدات یک واحد صنعتی یا کارخانه می پردازد. در این نوع عکاسی به طراحی محصول و ساختار ظاهری آن پرداخته می شود و متریال و اجزاء بکار رفته در محصول به فراخور مورد استفاده ی عکس ثبت می شود.
یک عکاس صنعتی حرفه ای در عکس برداری سوژه را جوری نورپردازی می کند که بهترین نما و تصویر را از آن ارائه دهد و در عین حال حجم ها، رنگ ها، متریال و دیگر موارد مرتبط با ظاهر پروژه را به درستی و بدون کم و زیاد کردن به تصویر می کشد. عکس برداری از محصولات در این شاخه اساسا با پس زمینه ی تک رنگ انجام می شود تا تصویر خارج از قاب پس زمینه نیز قابلیت استفاده داشته باشد.

انواع عکاسی و عکاسی تبلیغاتی
عکاسی تبلیغاتی به منظور نمایش کالای مورد نظر به جذاب ترین و زیباترین شکل ممکن و ترغیب مشتری به خرید آن کالاست.
این مورد از انواع عکاسی را می توان در قالب های مختلف در زندگی روزمره دید؛ در کاتالوگ ها، بروشورها، لیست قیمت ها و بیلبوردهای تبلیغاتی از این نوع عکاسی استفاده می شود. این دسته عکس باید دارای شور و انرژی زیادی باشند و پیام را به صورت شفاف و به اختصار منتقل کنند. برای رسیدن به نتیج مطلوب عکاس تبلیغاتی باید از نسخه های مختلف محصولات عکس بگیرد و بهترین آن ها را انتخاب کند.
این نوع عکس به طور معمول بدون سایه و پیش زمینه هستند یا پیش زمینه هایی شفاف و تک رنگ دارند. هدف این عکاسی نمایش سوژه ی موردنظر به جذاب ترین شکل ممکن و ایجاد ذهنیتی خوشایند در ذهن مخاطب است. ایده، ترکیب بندی و فضای رنگ از مهم ترین ارکان عکاسی تبلیغاتی محسوب می شوند.
در این تصاویر نمایش نام محصول و برند مورد هدف اهمیت ویژه ای دارد و حتی گاهی اهمیت آن از اهمیت خود محصول نیز بیشتر می شود.

عکاسی مد و فشن
عکاسی مد و فشن یکی از انواع عکاسی است که با هدف زیبا جلوه دادن لباس، زیورآلات و نوع پارچه صورت می گیرد. در این نوع عکاسی دو هنر در کنار هم قرار گرفته اند تا سبک و استایل زندگی و همچنین شناساندن و ترغیب مردم به کالایی خاص را به مخاطبین ارائه کنند. این سبک عکاسی را می توان زیر شاخه ی عکاسی تبلیغاتی دانست.
عکاسی مد بعنوان یکی از زیر شاخه های هنر عکاسی، شامل سبک های مختلفی می شود. این بخش ها با استفاده از تکنیک های مختلف بعنوان سبکی در عکاسی مد شناخته می شود.
عکاسی مد در چهار دسته ی اصلی قرار می گیرد:
- کاتالوگ:
این دسته را می توان در شاخه ی عکاسی محصولات قرار داد. این نوع عکس برای ساخت ژورنال یا معرفی محصول برندی خاص استفاده می شود.
- عکاسی مد عالی:
در این نوع عکاسی نورپردازی، میک آپ، فضا و خلاقیت عکاس و پوز عکاسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و طراحی لباس و اکسسوری فضایی جذاب را می سازد.
- خیابانی:
این سبک عکس در فضای باز و خیابانی، با نور طبیعی و نماهای ساختمان یا مراکز خرید گرفته می شود.
- ادیتوریال:
این عکس با اهدف تجاری و فروش محصولات ثبت نمی شود و روایتگر داستانی ست.
عکاسی گزارشی
این سبک عکاسی از زیرشاخه های عکاسی خبری محسوب می شود و به منظور ثبت اتفاقات و رویدادها در همایش ها، سمینارها، کنفرانس ها، جلسات و نشست ها انجام می شود.
از عکس های گزارشی می توان برای انتشار اخبار مرتبط با مراسم استفاده کرد و خلاصه ای از تمام اتفاقات به وجود آمده در همایش را با تصاویر ترسیم کرد. در عکاسی گزارشی زیاد بودن تعداد عکس های گرفته شده می تواند کیفیت خروجی را بالاتر ببرد، به طور معمول سوژه های عکاسی در همایش ها و کنفرانس ها ثابت نیستند و گرفتن عکس های متوالی و زیاد از زوایای مختلف می تواند موقعیت شکار لحظات ناب را به وجود بیاورد و گزینه های بیشتری برای انتخاب قبل از انتشار را در اختیار بگذارد.
در این مورد از انواع عکاسی باید به ثبت تصاویر از اسپانسرها، سخنرانها، صحنهی اجرا و پذیرایی پرداخت؛ حضور در سمینار یا همایش می تواند علاوه بر ثبت عکس های ناب و خاص بهره ی علمی برای عکاس نیز داشته باشد و از محتوای مراسم بهترین استفاده را کرد.
جمع بندی
عکاسی، از انواع مختلفی تشکیل می شود و هر کدام از شاخه های عکاسی می توانند به صورت مجزا هنری مستقل محسوب شوند. با بررسی نیاز مجموعه خود و انتخاب عکاس حرفه ای، می توانید به خروجی قابل قبولی دست یابید. ما در شرکت فرداد ارتباطات شایق، با بهره مندی از حضور عکاسان خبره و کاربلد و همچنین در اختیار داشتن استدیو مجهز و تخصصی به ثبت مهم ترین رویدادهای کسب و کار شما خواهیم پرداخت. با ما در تماس باشید.
عکاسی، هنر ثبت لحظه هاست و در انواع مختلفی همجون هنری، صنعتی، ظبیعت، خبری و تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد.
پدیده ای علمی ست که به شکل صنعت گسترش یافته و به عنوان هنر تثبیت شده است.