این روزها با اینترنتی شدن کسب و کارها و ارتباطات، وجود وب سایت از اهمیت بالاتری نسبت به قبل برخوردار است. طراحان سایت با تسلط بر زبان های مختلف برنامه نویسی، به طراحی این صفحات انتشار محتوا در بستر اینترنت می پردازند. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در مورد انواع زبان های طراحی سایت و کاربرد آنها را با شما به اشتراک بگذاریم. تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
دسته بندی زبان طراحی سایت
طراحان سایت در بدو ورود به این حوزه با دو بخش Frontend و Backend مواجه خواهند شد. تفاوت این دو دسته، محدوده وظایف آنها را مشخص می کند. این دو بخش، مکمل یکدیگر و به هم وابسته هستند. می توان گفت فرانتاند مسئول طراحی و رابط کاربری UI هستند و توسعه دهندگان بکاند در زمینه مدیریت پایگاه داد، امنیت، توسعه API و… فعالیت کرده، چهارچوب مشخصی را برای وب سایت تعیین می کند. یک طراح سایت حرفه ای با استفاده از زبان های برنامه نویسی مناسب برای Frontend و Backend می تواند وب سایتی فوق العاده بسازد که هم UI و هم سرور قدرتمندی داشته باشد.
در ادامه به معرفی زبان های طراحی سایت مناسب برای این دو بخش خواهیم پرداخت.
زبان های برنامه نویسی Frontend
این قسمت از پروسه طراحی سایت، به بخش هایی که در معرض دید کاربران قرار دارد مرتبط هستند. رابط های کاربری و ساخت تعاملی جذاب، از دستاوردهای برنامه نویسی فرانتاند هستند که می توان با انخاب زبان مناسب برای اجرای آن اقدام نمود. معروف ترین زبان های طراحی سایت مناسب فرانتاند، این موارد هستند:
HTML
این زبان را نمی توان جزء زبان های برنامه نویسی به شمار آورد و در واقع بدون برخورداری از جنبه های خاص زبان برنامه نویسی، جهت ساختار بندی صفحه به کار می رود. اما به دلیل متدوال بودن استفاده از این زبان و اجرای آن از ابتدایی ترین مراحل طراحی، می توان آن را یکی از شاخص ترین زبان های طراحی سایت به شمار آورد. HTML برای تعریف چهارچوب اصلی صفحات وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد و از پیش نیازهای مهم طراحی سایت است.
به طور مستقیم نقشی در افزایش جذابیت ظاهری به المان های موجود در صفحه ندارد. تعریف ساختار صفحات وب سایت با HTML شبیه قالبی است که با با تیرآهن به ساختمان داده می شود و اسکلت اصلی آن را می سازد. عناصر این زبان، با تگ های مشخصی باز و بسته می شود و برای ساختار بندی یک صفحه و ایجاد بخش ها و سرفصل ها و بلوک های محتوایی مورد استفاده قرار می گیرد.

CSS
دومین زبانی که به آن می خواهیم بپردازیم، با استفاده از سینتکس های خاص با عناصر HTML به منظور مشخص کردن سبک و استایل آنها تعامل برقرار می کند. CSS در کنار HTML و جاوا اسکریپت، با هدف طراحی رابط کاربری و استایل دهی به وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد. سرعت وب سایت را افزایش می دهد، از اتلاف زمان جلوگیری می کند و با دستگاه های مختلف سازگاری دارد. اما در عین حال باید در نظر داشت که با استفاده از این زبان، احتمال بهم ریختگی استایل صفحه وجود دارد.
جاوا اسکریپت
با استفاده از این نوع از زبان های طراحی سایت، می توانید ویژگی های پیچیده و تعاملی را به صفحات سایت اضافه کنید. وقتی یک صفحه به غیر از نمایش محتوای ثابت، ویژگی های پیشرفته تری مانند گرافیک های ۳ بعدی و نقشه های تعاملی را ارائه می دهد، قطعا از جاوا اسکریپت برای طراحی استفاده شده است. می توان گفت در حالت کلی، جاوا اسکریپت به صفحه ای که توسط کدهای HTML و CSS طراحی شده اند، حالت تعاملی را می افزاید.

زبان های برنامه نویسی Back End
بک اند، مسئول پردازش درخواست هاست و از دید کاربران پنهان شده است. بکارگیری زبان های برنامه نویسی بک اند نقش مهمی در مدیریت داده ها، پاسخ گویی سریع به درخواست های کلاینت ها و دسترسی به پایگاه داده ها دارند. مهم ترین زبان های این بخش بدین شرح هستند:
پایتون
Payton از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی برای سمت سرور به شمار می رود و روزانه در حال پیشرفت و ارتقاء است. عواملی همچون دستورات ساده، پروسه ویرایش آسان، تست و خطایابی بسیار سریع، رایگان بودن، قابلیت متن باز و پشتیبانی از کتابخانه های متعدد، باعث شده این زبان در بین بهترین زبان های طراحی سایت برای افراد مبتدی قرار بگیرد. اکثر وب اپلیکیشن های پرطرفدار و پر بازدید مانند Spotifyو Netflix با استفاده از پایتون طراحی شده اند. همچنین می توان به جرأت گفت عملکرد عالی برنامه محبوب اینستاگرام، نمونه موفق استفاده از این زبان در طراحی است.

PHP
توسعه Backend با این زبان، برای توسعه سایت های فعال با میزان داده بالا استفاده می شود. بیش از ۲۰۰ میلیون وب سایت در سراسر دنیا از این زبان استفاده کرده اند و می توان آن را بهترین گزینه برای طراحی سایت به شمار آورد. PHP زبان متن باز و سریعی است که قابلیت سازگاری با سیستم عامل های مبتنی بر یونیکس را دارد. بسیاری از سیستم های مدیریت محتوا مانند ورد پرس و جوملا مبتنی بر PHP هستند. مورد مد نظر داری فریمورک های قدرتمندی مانند Laraval است که به طراح کمک می کند توسعه سایت و وب اپلیکیشن را با استفاده از الگوی معماری MVC و با سرعت بیشتری انجام دهد.

سی شارپ
برای توسعه اپلیکیشن های دسکتاپ و سرور، و طراحی و توسعه سایت از این زبان همه منظوره و شی گرا استفاده می شود. این زبان توسط مایکروسافت توسعه داده شده است، اما نه تنها در ویندوز، بلکه در سیستم عامل های اندروید، لینوکس و iOS هم قابلیت استفاده را دارد. همین ویژگی همه جانبه بودن سی شارپ را به یکی از بهترین زبان های طراحی سایت در سال ۲۰۲۲ تبدیل کرده است. حافظه پشتیبان قوی، شی گرا بودن و مجهز بودن به کتابخانه ها برای توسعه سریع از ویژگی های مثبت این زبان است.
تفاوت بین یک فرد موفق با دیگران، کمبود قدرت و دانش نیست، بلکه کمبود اراده است. «وینس لومباردی»
جمع بندی
انتخاب بهترین زبان برای طراحی سایت مستلزم در نظر گرفتن فاکتورهای زیادی است. طراح سایتی که برای پروژه خود انتخاب می کنید، با دانش و آگاهی در مورد حیطه تخصصی شما و نیاز سایت مورد نظر، زبان مناسب برای طراحی را انتخاب و اجرا می کند. برای طراحی سایتی بی نقص، به سراغ طراحان حرفه ای این حیطه بروید و با اطمینان ساخت شعبه آنلاین کسب و کار خود را به آنها بسپارید. ما در شرکت فرداد ارتباطات شایق، با حضور تیمی مجرب و حرفه ای به ارائه خدمات طراحی سایت و سئو می پردازیم. بهبود کسب و کار خود را به ما بسپارید.
این فرآیند با استفاده از زبان های زیادی مانند HTML، php، جاوا اسکریپت، سی شارپ و… انجام می شود.
این بخش از طراحی سایت با استفاده از زبان های html، css و جاوا استریپت به طراحی رابط های کاربری و تعاملی می پردازد.