الگوریتم های گوگل

معرفی الگوریتم های گوگل | با مشهور ترین این الگوریتم ها تا سال ۲۰۲۳ آشنا شوید!

آیا تا به حال در ارتباط با الگوریتم های گوگل چیزی شنیده اید؟ به زبانی ساده باید گفت، این الگوریتم ها در حقیقت برای این طراحی و اجرا شده اند که مخاطبان زمانی که قصد جست و جو در ارتباط با یک مطلب دارند، به سرعت به بهترین نتایج دست پیدا کنند. خودتان تصمیم بگیرید. با این حجم اطلاعاتی که در دنیای آنلاین و گوگل وجود دارد، بدون یک برنامه ریزی و نظم خاص، چطور می توان به نتایج درست تر و بهتر از باقی نتایج و صفحات دست پیدا کرد؟! بدون شک بدون یک الگوریتم خاص نمی توانستیم به مطالب درست دسترسی داشته باشیم. در اینجاست که الگوریتم های گوگل نقش خود را ایفا میکنند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. 

الگوریتم های گوگل

آشنایی با الگوریتم های گوگل

در ابتدا این مقاله، به کلیت الگوریتم های گوگل اشاره نمودیم. اما لازم است به شکلی دقیق تر این مفهوم را بررسی نماییم. 

بد نیست اشاره کنیم، همانطور که میدانید، رعایت قوانین سئو برای آن است که یک وبسایت به تعداد مخاطبان بیشتری نمایش داده شود و یا به عبارتی در رتبه بندی بهتری قرار گیرد. 

الگوریتم های گوگل بر این اساس می توانند میزان بازدید از وبسایت شما را بر اساس یک سری معیار ها و قوانین از جمله سئو، افزایش دهند و یا به کلی در رده های پایین جست و جو باقی نگه دارند. در ادامه برخی از این الگوریتم ها و نحوه کار آن ها را برایتان شرح داده ایم. 

الگوریتم چیست؟

در همین ابتدا بهتر است با معنی الگوریتم آشنا شویم. همانطور که می دانید، کلمه الگوریتم بیشتر در مبحث ریاضی و همچنین برنامه نویسی استفاده می شود. اما خب. باید بدانید واژه الگوریتم مختص یک علم و یک مبحث خاص نیست و یا به آن محدود نمی شود. حتما شنیده اید که بسیاری از مردم به اصطلاح می گویند، زندگی من الگوریتم خاصی دارید. این الگوریتم زندگی من است و یا این چنین جملات. نتیجه ای که می توان گرفت این است که، الگوریتم مجموعه ای از دستورات و قوانینی است که یک سیستم مانند کامپیوتر، جهت اجرا و تکمیل یک وظیفه باید انجام دهد. این به طور کلی مفهوم الگوریتم می باشد. اما الگوریتم های گوگل چیست؟

الگوریتم های گوگل

الگوریتم های گوگل در حقیقت نظمی است که از طرف گوگل برای رتبه بندی صفحات و وبسایت های موجود مورد استفاده قرار می گیرند. این الگوریتم ها سیستم های پیچیده ای هستنند که برای پیدا کردن و رتبه بندی صفحات مرتبط برای عبارات جست و جو شده کمک می کنند. 

البته اینطور نیست که این الگوریتم ها  همگی به یک شکل کار کنند. بلکه، هر کدام دارای مقاصد مختلفی هستند. اما لازم به ذکر است همه آن ها در مجموع هدف مشترک دارند. این هدف انتخاب بهترین و مناسب ترین وب سایت برای نمایش داده شدن به مخاطبان و کاربران می باشد.

در ادامه برخی از مشهور ترین الگوریتم های گوگل را برایتان معرفی نموده ایم.

الگوریتم های مشهور گوگل تا سال ۲۰۲۳

البته که پیش از هر چیز باید توجه داشته باشید، تعداد زیادی از الگوریتم های معرفی شده توسط گوگل تاثیر مستقیم بر وضعیت ترافیک وبسایت شما دارند. هر چند که دلیل قاطعی برای اینکه بگوییم این الگوریتم ها تاثیر مستقیم با سئو سایت تان دارد، وجود ندارد. اما به طور کلی بهتر است از آپدیت های الگوریتم های گوگل با خبر باشید. برخی از الگوریتم های مشهور گوگل را برایتان شرح داده ایم. البته که تعداد زیادی الگوریتم وجود دارد. اما مشهور ترین ها را در این قسمت بیان کرده ایم:

الگوریتم پاندا گوگل (Panda Algorithm)

Google Panda اولین بار در فوریه ۲۰۱۱ به عنوان بخشی از تلاش گوگل برای حذف تاکتیک های سئو کلاه سیاه و هرزنامه های وب راه اندازی شد. همراه با الگوریتم پاندا برای اختصاص دادن به صفحات یک طبقه بندی کیفیت، استفاده داخلی و مدل سازی شده بر اساس رتبه بندی کیفیت انسانی، که به عنوان یک عامل رتبه بندی گنجانده شد، آمد.

در حقیقت وظیفه اصلی الگوریتم پاندا گوگل، جلوگیری از کپی برداری، نوشتار یا عکس یا … تکراری می باشد. این الگوریتم تمامی این اطلاعات را به موتور جستجوی گوگل گزارش می دهد تا از بالا آمدن سایت هایی با کیفیت پایین و سایت هایی که عملا مطالب را از سایت های دیگر سرقت می کنند و در سایت خود به نمایش میگذارند به صفحه های اول گوگل جلوگیری کند و سایت هایی که این کار را انجام می دهند و توسط این الگوریتم شناسایی می شوند از طرف گوگل جریمه می شوند.

الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm)

ده سال از زمانی که گوگل الگوریتم پنگوئن را معرفی کرد و موضع قوی تری در مورد شیوه های ساخت لینک دستکاری کرد می گذرد. این الگوریتم تعدادی به روز رسانی داشته است و به بخشی از الگوریتم اصلی گوگل تبدیل شده است. در نتیجه، جریمه ها کمتر رایج شده اند، اما همچنان هم در قالب جزئی و هم در قالب سایت وجود دارند.

در بیشتر موارد، گوگل ادعا می‌کند که بسیاری از لینک‌های بی‌کیفیت آنلاین را نادیده می‌گیرد. اما همچنان مراقب الگوهای غیرطبیعی مانند طرح‌های پیوند، PBN، تبادل لینک، و الگوهای پیوند غیرطبیعی خروجی است.

این الگوریتم همانگونه که به بک لینک های مخرب امتیاز منفی می دهد به backlink چیست های خوب هم امتیاز مثبت می دهد و مجموع این امتیاز های مثبت میتواند شما را به صفحه اول گوگل بیاورد و امتیازهای منفی هم می تواند شما را چندین صفحه در نتایج جستجو به عقب برگرداند.

الگوریتم گورخر (Zebra Algorithm)

الگوریتم گورخر در حقیقت یک الگوریتم است که به هشدار دهنده معروف است. با این الگوریتم، سایت های فروشگاهی و خدماتی که کیفیت پایین ارائه می دهند، از نتایج جست و جو حذف می شوند و یا به رتبه های پایین فرستاده می شوند. 

گورخر، هشدار بسیار مناسبی برای سایت‌های فروشگاهی بود که بدون توجه به کاربر و نیاز آن فعالیت می‌کردند و خدمات بی‌کیفیتی را ارائه می‌دادند.

الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل (hummingbird algorithm)

بدون شک برای شما هم پیش آمده که زمانی که در موتور جست و جو گوگل چیزی را سرچ می کنید، نمونه هایی از کلمات کلیدی پر تکرار برایتان نمایش داده می شود. 

این به لطف همان الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل می باشد. این الگوریتم به کلمات کلیدی که کاربران آن ها  را جست و جو می کنند و به رتبه شما در گوگل ارباطی ندارد.

الگوریتم کبوتر (Pigeon algorithm)

الگوریتم کبوتر یکی دیگر از این الگوریتم ها می باشد که دقیقا یک سال پس از معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و مورد استفاده قرار گرفت.  این الگوریتم به این شکل کار می کند که پس از ایندکس شدن سایت توسط گوگل چند کبوتر درون آنها قرار می گیرد و در زمانی که کاربر کلمه کلیدی را تایپ کند. گوگل این کلمه کلیدی را به کبوترانش می دهد و در صورت وجود داشتن این کلمات کلیدی در سایت ها اصطلاحا نوک میزند و این سایت ها را بر اساس کلمات کلیدی پر کاربرد فراخوانی می کند و به کاربر نمایش می دهد.

نتیجه گیری

همانطور که متوجه شدید الگوریتم های گوگل کارایی زیادی در موتور های جست و جو دارند. در واقع تمام نظمی که در گوگل وجود دارد به دلیل همین الگوریتم ها می باشد. این از بسیاری از جهات برای کاربران، مخاطبان و حتی تولید کنندگان محتوا مفید است. چرا که کاربر زمان زیادی ندارد که بتواند تمام محتواهای موجود در ارتباط با کلمه کلیدی مدنظرش پیدا کند. در نتیجه کسی که در این رقابت پیروز می شود، کسی است که جایگاه بالاتری محتوا بهتری داشته باشد. 

اگر شما هم می خواهید در بین رتبه بندی گوگل جایگاه خوبی داشته باشید، بهتر است با این الگوریتم ها آشنا شوید.

 الگوریتم های گوگل سیستم های پیچیده ای هستنند که برای پیدا کردن و رتبه بندی صفحات مرتبط برای عبارات جست و جو شده کمک می کنند. 

 الگوریتم مجموعه ای از دستورات و قوانینی است که یک سیستم مانند کامپیوتر، جهت اجرا و تکمیل یک وظیفه باید انجام دهد. 

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

AR
Scroll to Top