در دنیای امروز با توجه به فراگیر شدن تبلیغات در بستر اینترنت، محتوا از جایگاه ویژه ای برخوردار است. کسب و کارها با تولید و انتشار محتوای مناسب در قالب های مختلف می توانند به آگاهی بخشی، انتقال پیام تجاری و تبلیغات بپردازد. پروسه تولید محتوا با چالش هایی همراه است که تنها از پس کارشناسان این امر بر می آید. در این مقاله قصد داریم اطلاعات لازم در مورد کارشناس تولید محتوا و وظایف ان را در اختیار شما بگذاریم. با ما همراه باشید.

محتوا چیست؟
کیفیت محتوای تولید شده به عنوان بخشی از تجارت و حرفه کاری در دنیای دیجیتال، امری ضروری به شمار می آید. آنچه مخاطب شما به کمک اینترنت در تلفن همراه، تبلت و یا لپتاپ خود مشاهده می کند باید با برخورداری از جذابیت و خلاقیت به بازدید مجدد منجر شود. این فرآیند بازدیدکنندگان صفحه شما را تبدیل به مشتری وفادار خواهد کرد. کاربران در نگاه اول، تحت تاثیر محتوای ارائه شده توسط شما قرار می گیرند و دستیابی به کسب رضایت آنها تنها با استفاده از دانش کارشناس تولید محتوا انجام خواهد شد.
این محتوا، در قالب های مختلفی همچون محتوای متنی، ویدئویی، تصویری و صوتی تولید و در رسانه های مورد نظر به انتشار خواهند رسید.
کارشناس تولید محتوا کیست؟
عنوان کارشناس تولید محتوا به کسی اطلاق می شود که برای بازدیدکنندگان از وب سایت یا صفحه های فعال در شبکه های اجتماعی، مطالب مناسب و جذاب تولید کند. محتوای تولیدی میتواند آموزشی یا به اندازه کافی برای مخاطب سرگرم کننده باشد تا افراد، برند تجاری را به خاطر بسپارند. تولید کننده محتوا به شخصی می گویند که وظیفه دارد هر نوع محتوایی اعم از متنی، صوتی و تصویری را برای تقریبا هر نوع سلیقه ای تهیه و منتشر کند.
فرد مورد نظر می تواند محتوای خود را در دسته بندی های زیر، به فراخور نیاز مخاطب و هویت برند تولید کند:
- مطالب وبلاگ و مجله اینترنتی
- اخبار و مطالب مرتبط با حیطه کاری
- تصاویر و اینفوگرافی
- ویدیو و فیلم آموزشی
- پادکست و محتوای صوتی
- تهیه ایمیل برای تبلیغات
- طراحی پست و استوری برای شبکه های اجتماعی
تعیین اهداف اولین گام در تبدیل غیرقابل مشاهده به قابل مشاهده است. «آنتونی رابینز»
وظایف کارشناس تولید محتوا
به طور مختصر در مورد وظایف کارشناس تولید محتوا و چارچوب های کلی آن گفتیم. تا به اینجا می دانیم وظیفه تهیه، تولید و انتشار محتوای خلاقانه و مناسب با توجه به نیاز مخاطب و هویت برند بر عهده این فرد است. حالا قصد داریم با جزئیات بیشتر به شرح وظایف این بازوی کارآمد در تبلیغات و بازاریابی بپردازیم. با توجه به محل اشتغال، نوع مخاطب، رسانه ی انتخاب شده و نیاز بازار و توانایی برند، متخصصین این امر به انجام کارهای زیر می پردازند:
آنالیز برند
اولین مرحله از وظایف کارشناس تولید محتوا، ارزشگذاری و آنالیز یک برند است. فرآیند یاد شده با در نظر گرفتن کوچک ترین جزئیات مانند موقعیت کسب و کار در میان رقبا، سبک کاری، نقاط قوت و ضعف و استراتژی های رقابتی و… ارزیابی می شوند. کارشناسان این حوزه با توجه به اطلاعات به دست آمده، به کشف جایگاه برند دست می یابند و با در نظر گرفتن اهداف تجاری کسب و کار به تولید محتوا می پردازند.
انتخاب موضوع برای تولید محتوا
یک کارشناس تولید محتوا خبره و حرفه ای باید بتواند ایده های مناسبی را برای تولید محتوا و دستیابی به نتایج موفق ارائه کند. پروسه مدنظر زمان بر است و شخص، با توجه به آنالیز رقبا و شناخت بازار می تواند به انتخاب موضوعات مناسب برای تولید محتوای موثر دست پیدا کند.
مدیریت پروژه
بسیاری از تولید کنندگان محتوای دیجیتال در پروژه هایی دخیل هستند که نه به صورت شخصی بلکه به شکل گروهی به تولید محتوا می پردازند. در واقع می توان گفت مدیریت تیم تولید نیز از وظایف کارشناس تولید محتوا به شمار می آید.
تحقیق و کپی رایتینگ
برنامهریزی برای تولید محتوا از تصاویر و کپشن پست های کوتاه در شبکه های اجتماعی تا متن های بلند در بلاگ ها، همگی بر عهده کارشناس تولید کننده محتوا است. بررسی مطالب مرتبط، شناخت توانایی های برند و سلیقه مخاطب برای دریافت اطلاعات می تواند مسیر را برای تولید محتوا هموار کند.
طراحی
تولید محتوای بصری شامل عکاسی یا طراحی مناسب و خلاقانه، این توانایی را دارد که یک محتوای خوب را به محتوایی عالی تبدیل کند. چرا که یک تصویر یا یک عکس طراحی شده می تواند به جای هزاران کلمه، حرف برای گفتن داشته باشد و مخاطبان فضای مجازی معمولا و به طور عام دریافت اطلاعات از طریق تصاویر را ترجیح می دهند.
ساخت ویدیو
رسانه ها و پلتفرم هایی همچون یوتیوب و آپارات راه جدیدی را برای ارتباط با مخاطبین ایجاد کرده اند. آشنایی با نحوه ساخت ویدیو آموزشی یا معرفی محصول و خدمات، از جمله وظایف کارشناس تولید محتوا به شمار می رود.
ارزش ارتباطات بیشتر از در صد سود شماست. «جف گیتومر»
تدوین فیلم
از دیگر وظایف مهم کارشناس تولید محتوا، توانایی کار با نرم افزارهای تدوین از جمله پریمیر و افترافکت و همچنین نرم افزارهای ضبط از صفحه نمایش همچون کمتازیا است. همانطور که گفتیم، این فرد می تواند مدیریت پروژه ها را بر عهده داشته باشد و انجام این کارها را به عهده ی اعضای متخصص تیم قرار دهد.
سئو
انتشار محتوای متنی در سایت ها باید بر مبانی سئو انجام شود تا به نتیجه مطلوب برای بهینه سازی موتور جستجوگر دست یابید. سئوکار، تسلط بر تکنیک های مربوطه، خوانایی و در نتیجه، رتبه بندی بهتری در موتورهای جستجو به ارمغان می آورد. این کار باعث بالا رفتن بازدید سایت و در نتیجه افزایش فروش خواهد شد.
جمع بندی
طبق گفته بزرگان امر بازاریابی دیجیتال “محتوا پادشاه است”. با در اختیار داشتن کارشناس تولید محتوای مناسب، می توانید با خیال راحت به گسترش و شکوفایی کسب و کار خود بیاندیشید. به خاطر داشته باشید که پروسه تولید محتوا همیشه با چالش هایی همراه است و آن را تنها به تیمی می توان سپرد که دانش و تجربه کافی را در این زمینه داشته باشند. ما در شرکت فرداد ارتباطات شایق، با بهره کندی از حضور کارشناسان و متخصصین حوزه تولید محتوا و مارکتینگ، برای تحقق اهداف شغلی شما در کنارتان هستیم.
فردی که در این سمت به فعالیت می پرازد وظایف زیادی از جمله آنالیز رقبا، تولید محتوا د رقالب های مختلف متنی تصویری و ویدئویی و انتشار آنها در رسانه های مناسب را بر عهده دارد.
سئوکار، تسلط بر تکنیک های مربوطه، خوانایی و در نتیجه، رتبه بندی بهتری در موتورهای جستجو به ارمغان می آورد.