سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا چیست؟ CMS چه کاربردی دارد؟

انجام هر کاری برای اجرای هر چه بهتر، به سیستم مدیریتی یکپارچه و جامع نیاز دارد. در دنیای امروز، محتوا و تولید آن جایگاه ویژه ای در عرصه دیجیتال مارکتینگ دارد. سایت شما، دفتر کار شما در بستر وب به شمار می آید که می توانید در آن به فروش، آموزش، مشاوره، آگاهی بخشی و دیگر فعالیت های تخصصی بپردازید. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در رابطه با سیستم مدیریت محتوا با شما به اشتراک بگذاریم. تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

CMS یا سیستم مدیریت محتوا، برنامه ای است که با استفاده از آن می توان به انتشار، ویرایش، سازماندهی، حذف و نگهداری محتوای تولید شده پرداخت. سی-ام-اس از دو عنصر برنامه کاربردی مدیریت و محتوا و برنامه تحویل محتوا برای به روزرسانی اطلاعات وب سایت، تشکیل می شود. درصورت عدم اطلاعات یا زمان کافی برای کدنویسی اختصاصی، می توان از این سیستم های آماده استفاده کرد.

انواع سیستم مدیریت محتوا

سیستم های مدیریت محتوا به طور کلی به دسته های زیر تقسیم می شوند:

  • کد باز یا Open Source

این سیستم مدیریت محتوا به نرم افزارهای رایگانی اطلاق می شود که با در اختیار داشتن آنها می توانید تغییر و توسعه ایجاد کنید. دسترسی به این نوع از CMS به شخصی سازی هر چه راحت تر سایت کمک می کند. اگر قصد استفاده از قالب های آماده را ندارید و سایتی حرفه ای و شخصی سازی شده می خواهید، استفاده از کدهای این سیستم ها شما را به اهدافتان نزدیک خواهد کرد.

  • محتوای اشتراکی یا Software As A Service

دسته دوم این ابزار که به اختصار SAAS نامیده می شود، مشابه سیستم های کد باز هستند با این تفاوت که اجازه دسترسی کد را به کاربر نمی دهند. اشتراک این سیستم مدیریت محتوا را باید از شرکت های ارائه دهنده خدمات دریافت کرد و طبق تعرفه یه صورت ماهانه یا سالانه در اختیار کاربران قرار می گیرند.

سیستم مدیریت محتوا
  • مدیریت محتوا سنتی یا Traditional

مورد نام برده شده بیشتر مورد استفاده ویراستاران و توسعه دهندگان هستند. ویراستار می تواند با استفاده از این مورد از ابزارهای مدیریت محتوا و در اختیار داشتن تمامی گزینه های ویرایش، به تغییر عنوان، دسته بندی ها، URL، درج فایل های رسانه و دیگر تغییرات بپردازد. در این مورد نیز امکان دسترسی به بخش مدیرین و تنظیمات سایت و کدها برای ویراستار وجود ندارد. در این سیستم، قسمت بک‌اند و فرانت‌اند به صورت یکپارچه طراحی شده است و با اجرای هر گونه تغییری بقیه قسمت ها نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

  • میزبانی شده یا اختصاصی

با هدف استفاده برای یک برد یا سازمان خاص طراحی و راه اندازی می شوند. به آنها سیستم مستقل نیز گفته می شود. نسبت به نمونه های دیگر کاربرد کمتری دارد و بدون وجود هیچ محدودیتی تنها توسط افراد حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

  • هدلس Headless CMS

بر خلاف سیستم مدیریت محتوا سنتی، بخش بک‌اند و فرانت‌اند جدا از هم هستند و امگان تغییر بر روی هر بخش به صورت مجزا وجود دارد. از این مورد بیشتر برای ساخت برنامه های موبایل یا نرم افزارهای ویژه اینترنت استفاده می شود. با در اختیارداشتن این ابزار می توانید برنامه محتوایی خود را همانگونه که می خواهید طراحی کنید.

شاخص ترین ارائه دهندگان ابزارهای مدیریت محتوا

در دنیای دیجیتال امروز موارد بسیار زیادی از سیستم مدیریت محتوا به صورت رایگان یا اشتراکی وجود دارند و به منظور استفاده شخصی یا سازمانی به کاربران ارائه می شوند. در ادامه می خواهیم معروف ترین ارائه دهندگان این ابزارها را به شما معرفی کنیم:

  • وردپرس

محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا وردپرس است و بیش از ۶۰ میلیون وب سایت در جهان با استفاده از این ابزار طراحی شده اند. حیطه فعالیت خود را از وبلاگ سازی شروع کرده است و با گسترش آن به محبوب ترین CMS در دنیا تبدیل شده است. ویژگی های این ابزار را می توان بدین گونه نام برد:

  1. سرعت بالا در نصب و راه اندازی
  2. حجم پایین
  3. رایگان بودن سیستم
  4. برخورداری از بیشترین تعداد افزونه های کاربری
  5. سازگاری با موتورهای جستجوگر
  6. کاربری آسان و سهولت استفاده
سیستم مدیریت محتوا
  • جوملا Joomla

 سال ۲۰۰۱ این ابزار کاربردی معرفی شده است و استفاده از آن معمولا در سایت های محتوا محور یا سایت های بزرگ و فروشگاهی صورت می پذیرد. از جمله ویژگی های جوملا می توان به سریع بودن در نصب و راه اندازی، رایگان و برخورداری از ۶۰۰۰ افزونه اشاره کرد. البته باید به خاطر داشت که به دلیل پیچیدگی رابط کاربری، کار با این ابزار برای افراد مبتدی دشوار است.

  • دروپال Drupal

کاربران کمتری در مقایسه با دیگر نمونه های یاد شده دارد و مورد استفاده طراحان حرفه ای سایت ها قرار می گیرد. به همین دلیل از تعداد قالب های آماده کمتری برخوردار است و بیشتر برای سایت های خبری یا سایت های دانلود از آن استفاده می شود. مهم ترین ویژگی های این ابزار مدیریت محتوا، سرعت خوب، توسعه پذیری بالا، امنیت فوق العاده و پشتیبانی قدرتمند است. 

جمع بندی

محتوا، بخش بسیاری مهمی است فعالیت شما در حوزه دیجیتال مارکتینگ را انجام می دهد و سایت ها بهترین و معتبرترین بخش کسب و کار شما محسوب می شوند. مبحثی که بسیار باید به آن توجه داشته باشید استفاده از ابزارهای مناسب برای مدیریت محتوا است. وب سایت شما با استفاده از سیستم مدیریت محتوا مناسب می تواند راهی باشد برای تحقق اهداف مجموعه تجاری شما. ما در شرکت فرداد ارتباطات شایق با سابقه و تجربه سالها فعالیت در حوزه مارکتینگ برندینگ و تبلیغات، در کنار شما هستیم تا شعبه کسب و کارتان در بستر وب را رونق ببخشیم.

تمرکز، مشکل اصلی کسب و کار شما را حل می کند. با تمرکز به بسیاری از محتواها، شور وشوق و ایده هایی در مورد چگونگی حل مشکل دست خواهید یافت. «لورا فیتتون»

CMS یا سیستم مدیریت محتوا، برنامه ای است که با استفاده از آن می توان به انتشار، ویرایش، سازماندهی، حذف و نگهداری محتوای تولید شده پرداخت. سی-ام-اس از دو عنصر برنامه کاربردی مدیریت و محتوا و برنامه تحویل محتوا برای به روزرسانی اطلاعات وب سایت، تشکیل می شود.

این سیستم مدیریت محتوا به نرم افزارهای رایگانی اطلاق می شود که با در اختیار داشتن آنها می توانید تغییر و توسعه ایجاد کنید. دسترسی به این نوع از CMS به شخصی سازی هر چه راحت تر سایت کمک می کند. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

FA
اسکرول به بالا