مقدمه
هر روز صدها تصویر رنگارنگ و زیبا در موقعیتهای مختلف میبینیم. بیلبوردها، بروشورها، سایتها، شبکههای اجتماعی و حتی بستهبندی محصولاتی که خریداری میکنیم. همهی اینها تنها جزئی از دنیای بزرگ طراحی گرافیک هستند. در این مقاله با این مفهوم بیشتر آشنا خواهیم شد.
طراحی گرافیک چیست؟
طراحان هنر را برای خلق تصویر با ایده و خلاقیت در هم می آمیزند. این هنر ابزاری است برای انتقال مفاهیم در قالبی زیبا و ساده. یک طراح نمایندهی یک کسب و کار محسوب می شود و وظیفهی انتقال آگاهی و معرفی محصول یا خدمات را بر عهده دارند. طراحی گرافیکی یعنی تصویر بصری دقیق و صحیح. در واقع به شما کمک میکند تا به وسیلهی رنگ و طرح و اشکال در قالب تصویر پیام مد نظر را به ذهن مخاطب مخابره کنید.
در دنیای خوش آب و رنگ دیجیتال مارکتینگ، این هنر را میتوان یکی از اصلیترین عناوین تولید محتوا دانست. این هنر برای انتقال مفاهیم سخت، به شکلی ساده و قابل فهم استفاده میشود. مثلا میتوان اطلاعات را در قالب اینفوگرافی در اختیار مخاطب قرار داد. همچنین از آن در برندسازی و ساخت هویت یک برند نیز استفاده میشود. خلاصه، نمی شود در وادی دیجیتال مارکتینگ فعالیت کرد و به این هنر بی نیاز بود.
قواعد اصلی
این رشته دارای اصول و قواعد خاصی است که آموختن و آگاهی از آنها لازمهی ورود به این هنر است. در این نوع از محتوای بصری با سه دسته اصلی روبرو هستیم که میتوان گفت اصلیترین قواعد برای این مفهوم هستند:
۱- تایپوگرافی: یکی از مهمترین شاخههای طراحی که کاربرد بسیار زیادی در تبلیغات و توسعهی کسب و کار دارد. تمرکز این زیر شاخه بر روی حروفچینی، انواع فوت، نحوه نگارش متن و… است. استفاده از تایپوگرافی و تسلط طراح بر این ابزار میتواند به خلق لوگوهای منحصر به فرد کمک شایانی کند. همچنین از این هنر برای طراحی سایت، بنر، کارت ویزیت، سربرگ و امثالهم استفاده میشود.
۲- جلوههای بصری: این مفهوم شامل عناصری میشود که منجر به ایجاد جذابیت بصری برای مخاطب میشوند. از این ابزار در طراحی لوگو، سایت، بنر و پوسترهای تبلیغاتی و امثالهم استفاده میشود. خلاقیت و تسلط بر ابزارهای طراحی میتواند به خلق طرحی خیره کننده و بی نظیر بیانجامد.
۳- صفحه آرایی: شاید در نگاه اولیه صفحه آرایی بنظر ساده برسد اما مستلزم دانش است. یک طراح باید بداند چگونه چینش مطالب یا تصاویر را انجام دهد تا مفهوم را به خوبی منتقل کند. کاهش میزان فضای منفی در صفحه و چشم نوازی از دیگر ویژگیهای این زیر شاخه است.
خلاقیت بدون استراتژی را هنر و خلاقیت با استراتژی را تبلیغات می گویند. «جف آی ریچاردز»
انواع طراحی گرافیک
سیطرهی تحت پوشش این هنر بسیار گستردهتر از لوگو و طراحی بروشور است. در واقع اگر همین الان، هر جایی که هستید، سر بچرخانید و به اطراف نگاه کنید نمونههای بسیاری خواهید دید. طراحی گرافیکی طیف وسیعی از کارهای شما را در بر میگیرد. از این هنر در زمینههای مختلف استفاده میشود و فقط منحصر به دیجیتال مارکتینگ نیست. با استفاده از قواعد یاد شده میتوان طراحی را به شاخههای زیر تقسیم کرد:
هویت بصری: هر کسب و کاری برای شناخته شدن نیاز به هویت بصری دارد. متداولترین مصداق برای این موضوع، طراحی لوگو است.
تبلیغاتی و بازاریابی: این دسته طیف گستردهای را در بر میگیرد. از طراحی بروشور و سربرگ اداری گرفته تا بنر و بیلبورد تبلیغاتی و تولید محتوای بصری برای شبکههای اجتماعی.
رابط کاری: طراحی UI نحوه تعامیل کاربر با اپلیکیشن یا سایت را مشخص میکند.
حوزه نشر: طراحی جلد کتاب، تصویرسازی کتاب، نشریات و مجلات و کاتالوگ را شامل میشود.
موشن گرافیک: طراحی متحرکی است که شامل انیمیشن، صوت، تایپوگرافی، ویدئو میشود.
محیطی: برندسازی دفاتر کار یا استادیومها، نشانها، دیوار نوشتهها و…
بستهبندی: زیر مجموعهی طراحی صنعتی محسوب میشود. بستهبندی، علاوه بر محافظت از محصول میتواند جنبهی تبلیغاتی نیز داشته باشد.
طراح گرافیک خلاق کیست؟
پیش فرض را بر این مبنا میگذاریم که فرد مورد نظر تمام تواناییهای یاد شده را داراست و بر نرم افزارهای طراحی گرافیک هم تسلط کامل دارد. تنها تخصص کافی نیست و شاخصههای دیگری برای اینکه بدانیم با فردی خلاق و موثر طرف هستیم یا نه نیاز به بررسی فاکتورهای دیگری نیز هستیم.
ارتباطات: توانایی تعامل با کارفرما و درک خواستههای او. همچنین توانایی برقراری ارتباط با داستان، برند و سوژهی مرتبط.
کنجکاوی: ذهن پرسشگری که به جزئیات دقت زیادی میکند میتواند به ایدههای خلاقانهای دست یابد.
انگیزه و اشتیاق: طراحی یک تصویر شاید ساعتها و روزها به طول انجامد. تنها با اشتیاق به اتمام و علاقه میتوان بدون خستگی ادامه داد.
داشتن ذهن باز: ریسک پذیری و امتحان کردن چیزهای جدید و عدم اصرار بر شیوههای قدیمی.
توانی پذیرش انتقاد: دوست داشتن اثر خلق شده طبیعی است اما تعصب بی جا و رد کردن انتقاد از رشد و پیشرفت جلوگیری میکند.
قابل اعتماد بودن: تنها استعداد کافی نیست، باید بتوان به طراح برای سپردن پروژه و تحویل به موقع و با کیفیت اعتماد کرد.
پویایی: همواره پویا و در جستجوی دانش و آگاهی جدید بودن میتواند هنر را زنده نگه دارد.
شک به خود: به اصطلاح عامه “از خود متشکر” نباشد. گاهی لازم است به خود شک کند و خود را به چالش بکشد.
مشهد و طراحان گرافیک
محتوای بصری یکی از مهمترین راههای ارتباطی با مخاطب برای جذب آنهاست. اعتماد به گروه یا فردی که بتواند از پس تمامی موارد یاد شده بر بیاید و تمام خواستههای شما را برآورده کند کار سختی به نظر میرسد. تیمهای مختلفی در سراسر کشور هستند که به طور تخصصی در این زمینه فعالیت میکنند. مشهد بعنوان دومین کلان شهر کشور نیز از این قاعده مستثنی نیست. خدمات طراحی گرافیک در مشهد در تمامی زمینههای طراحی با بالاترین کیفیت انجام میشود. تیم شایق با بهرهمندی از حضور طراحان مجرب و خلاق در این زمینه پیشروست. خلاقیت، مهارت کار با نرم افزارهای مرتبط، قابلیت برقراری ارتباط موثر با کارفرما و درک خواست کارفرما و توانایی اجرای آن از توانمندیهای این تیم است.
امروزه کلید رهبری موفق تأثیرگذاری است، نه اختیار و مرجعیت. «کن بلانچارد»
جمع بندی
طراحی گرافیک جزء جدایی ناپذیر زندگی ماست. در تمام اجزای زندگی میتوان آن را دید. برای راه اندازی کسب و کار در هر ابعادی نیاز شما به خدمات طراحی گرافیک غیر قابل انکار است. گرافیک، تلفیق هنر و خلاقیت است که به انتقال هویت و پیام برند شما به مخاطب می پردازد.
تلفیق هنر و رنگ و اشکال هندسی است. طراحی گرافیک با چاشنی خلاقیت می تواند نمایانگر پیام برند شما به مخاطب باشد.
خدمات طراحی گرافیک در مشهد چگونه ارائه می شود؟
استفاده ار طراحی گرافیک در زمینه های بسیاری رایج است. ارائه خدمات طراحی گرافیک در مشهد به طراحی بروشور، بیلبورد، بسته بندی، لوگو و… می پردازد.